Over TingaTinga

Welkom bij TingaTinga.nl. We zijn blij dat je er bent. Wij zijn de specialist op het gebied van vrolijke, kleurrijke en levendige kunstvormen. Dus zoekt je kleur en vrolijkheid in jouw woning of kantoor dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Tingatinga wordt geschilderd in een naïeve stijl. De basis van een Tingatinga bestaat uit verschillende kleurrijke lagen verf waarop diverse thema’s worden geschilderd. Door het palet aan kleuren wat wordt gebruikt, kan een Tingatinga zelfs de saaiste kamer in jouw huis of kantoor omtoveren tot een gezellige en vrolijk vertrek. Onze Tingatinga’s worden geleverd in diverse vormen en afmetingen, en zijn onderverdeeld in 5 thema’s: Masai, Black n White, The Socials, Wildlife n Landscape & Dance.

Door bij ons een Tingatinga te bestellen steunt u een goed doel. Wij doneren 10% van je aankoop aan Stichting Kasulu, welke mensen in Tanzania ondersteund in het volgen van een opleiding (zie stichtingkasulu.nl voor meer informatie).

Heb je vragen of opmerking over onze Tingatinga’s, of wil je weten wat onze mogelijkheden zijn, dan horen we dit graag

Wat is TingaTinga?

Tingatinga is een stijl van schilderen die in de tweede helft van de 20e eeuw is ontstaan in Dar es Salaam, Tanzania. De naam is afgeleid van de grondlegger van deze kunstschilderstijl, Edward Saidi Tingatinga (1932-1972). Tingatinga wordt gekenmerkt door een kleurrijke, naïeve en karikaturale stijl van schilderen. De onderwerpen die geschilderd worden zijn veelal typische (Oost) Afrikaanse taferelen: wilde dieren, groepen mensen, dorpsgezichten, Masai stam en dansen. Al deze onderwerpen zijn bij ons onderverdeeld in 7 thema’s. 

Tingatinga’s worden geschilderd op verschillende soorten doeken: canvas, katoen en linnen. Er wordt geschilderd met olieverf of op basis van was.

Al onze schilderijen zijn handgemaakt door onze vast schilders in Tanzania. Daarom zijn al onze kunstwerken uniek. Ook onze tafellopers zijn handgemaakt door onze vast naaister in Tanzania. 

TingaTinga voor bedrijven

Ben je opzoek naar decoratie voor in jouw bedrijf, zoals hotelkamers, kantoren, scholen of andere openbare gebouwen, ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen in grote aantallen Tingatinga’s leveren. Indien je meer dan 10 Tingatinga’s in een keer besteld is het ook mogelijk om je persoonlijke voorkeuren door te geven, bijv. kleur, type, thema of grootte.

Bij Tingatinga.nl kun je ook terecht voor het huren van kunstwerken voor bedrijven. Neem voor de mogelijkheden graag even contact met ons op.

NL / EN