Over TingaTinga

Welkom bij TingaTinga.nl. We zijn blij dat je er bent. Wij zijn de specialist op het gebied van vrolijke, kleurrijke en levendige kunstvormen. Dus zoekt je kleur en vrolijkheid in jouw woning of kantoor dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Tingatinga wordt geschilderd in een naïeve stijl. De basis van een Tingatinga bestaat uit verschillende kleurrijke lagen verf waarop diverse thema’s worden geschilderd. Door het palet aan kleuren wat wordt gebruikt, kan een Tingatinga zelfs de saaiste kamer in jouw huis of kantoor omtoveren tot een gezellige en vrolijk vertrek. Onze Tingatinga’s worden geleverd in diverse vormen en afmetingen, en zijn onderverdeeld in 6 thema’s: Masai, Black n White, The Socials, Wildlife n Landscape, Dance en de Kids corner. Tevens bieden wij ook prachtig gekleurde Masai shuka (dekens) aan. In diezelfde categorie kun je ook de decoratieve tafellopers vinden, gemaakt van Masai shuka of van Kitenge.  

Door bij ons een Tingatinga te bestellen steunt u een goed doel. Wij doneren 10% van je aankoop aan Stichting Kasulu, welke mensen in Tanzania ondersteund in het volgen van een opleiding (zie stichtingkasulu.nl voor meer informatie).

Heb je vragen of opmerking over onze Tingatinga’s, of wil je weten wat onze mogelijkheden zijn, dan horen we dit graag


Facebook


Wat is TingaTinga?

Tingatinga is een stijl van schilderen die is ontstaan in Dar es Salaam, Tanzania. De naam is afgeleid van de grondlegger van deze kunstschilderstijl, Edward Saidi Tingatinga (1932-1972). De schilderijen werden gemaakt van (goedkope) materialen die voorradig waren, zoals fietsverf. 

Tingatinga wordt gekenmerkt door een kleurrijke, naïeve en karikaturale stijl van schilderen. De onderwerpen die geschilderd worden zijn veelal typische (Oost) Afrikaanse taferelen: wilde dieren, groepen mensen, dorpsgezichten, Masai stam en dansen. Al deze onderwerpen zijn bij ons onderverdeeld in 6 thema’s. Tingatinga worden geschilderd op verschillende soorten doeken: canvas, katoen en linnen. Er wordt geschilderd met olieverf of op basis van was.

Al onze schilderijen zijn handgemaakt door onze vaste schilders in Tanzania. Daarom zijn al onze kunstwerken uniek. Ook onze tafellopers zijn handgemaakt door onze vast naaister in Tanzania. 

TingaTinga voor bedrijven

Ben je opzoek naar decoratie voor in jouw bedrijf, zoals hotelkamers, kantoren, scholen of andere openbare gebouwen, ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen in grote aantallen Tingatinga leveren. Indien je meer dan 10 Tingatinga in een keer besteld is het ook mogelijk om je persoonlijke voorkeuren door te geven, bijv. kleur, type, thema of grootte.

Bij Tingatinga.nl kun je ook terecht voor het huren van kunstwerken voor bedrijven. Neem voor de mogelijkheden graag even contact met ons op.Contact

Levering Tingatinga

Wij leveren Tingatinga op drie manieren, (standaard) op spieraam, als los doek of ingelijst (zie voorwaarden hieronder). Onze Tingatinga zijn handgeschilderd en daarom allemaal unieke kunstwerken. Indien er meerdere Tingatinga vermeld staan bij een foto, kunnen deze dus iets afwijken van de foto. De stoffen waarop geschilderd wordt zijn linnen, katoen, of canvas. Bij de beschrijving van het kunstwerk kun je zien met welk soort doek en met welke verf het geschilderd is.

Spieraam

Wij leveren Tingatinga standaard op een spieraam (vurenhouten frame), waarop het doek gespannen is. Deze wordt geleverd met een eenvoudig ophangsysteem, zodat je de kunst als je wilt direct aan de muur kunt hangen. Let erop dat als je een Tingatinga besteld waarbij de schildering doorloopt tot aan de randen, deze door het opspannen een paar centimeter zal verliezen.

Los doek

Mocht je hem zelf graag willen inlijsten of heb je een mooie lijst klaarliggen, dan kun je er ook voor kiezen om de Tingatinga als los doek te bestellen. Deze wordt geleverd in een koker.  

Ingelijst

Bij de Tingatinga met de afmetingen 30×40 hebben we een optie om deze te laten inlijsten. Deze hoogglans basislijsten van kunstof en plexiglas zijn in drie kleuren te bestellen, zwart, wit en eikenkleur.  Wil je een grotere Tingatinga graag laten inlijsten of wil je een baklijst om het spieraam heen, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden. Houdt er rekening mee dat als je het graag door ons wilt laten inlijsten, de standaard leveringstijden niet meer van toepassing zijn.

NL / EN